Om Rekon

Föreningen bildades 1986 och samlar konkursförvaltare och rekonstruktörer över hela landet. Ursprungligen bildades kollegierna för konkursförvaltare men efter tillkomsten av lagen om företagsrekonstruktioner har föreningens medlemmar alltmer börjat arbeta som rekonstruktörer vid företagsrekonstruktioner. Ändamålet med riksföreningen är att bredda samarbetet mellan de lokala kollegierna, att verka för en ändamålsenlig lagstiftning i obeståndsfrågor och en enhetlig tillämpning över riket och att i de avseendena vara remissorgan rörande förvaltningsfrågor och rättsfrågor inom obeståndsrätten, att erbjuda utbildning till konkursförvaltare, rekonstruktörer och handläggare.

Lokala kollegier

Föreningen har för närvarande 11 lokala kollegier som medlemmar. Dessa är:

Dalarnas-, Gävelborgs- och Uppsala län
Hallands län
Skåne, Blekinge
Småland
Västgöta-Dal
Södermanland och Östergötland
Mellannorrland
Mellansvenska
Övre Norrlands

De lokala kollegierna har totalt cirka 400 medlemmar. Genom att de lokala kollegiernas medlemmar är advokater har föreningen ett nära samarbete med Sveriges advokatsamfund.

Föreningens styrelse utgöres av:
Hans Andersson, ordförande
Lars-Henrik Andersson, vice ordförande
Marie Thors
Christian Andersch
Anders Lundberg
Henrik Schef
Bo Ransnäs
Erik Gabrielsson
Robert Asplund
Johan Linder
Magnus Nedstrand
Bertil Wingqvist
Peter Bengtsson

Kontaktinfo till styrelseledamöterna återfinns under menyn ”Matrikel”

Föreningen

Föreningen har genom åren avgett ett stort antal remissyttranden inom obeståndsrätten samt verkat för lagändring i ett flertal frågor. Föreningens inställning framgår bla av dokumentation under rubriken ”Publikationer”. Genom tillsatta kommittéer bevakas ett flertal olika rättsområden kontinuerligt.

Annonsbokning: Anders Lundberg – anders.lundberg(at)adv-lundberg.se

Adressen till Rekon är:

c/o Advokatbyrån Kaiding, Box 114, 941 23 Piteå

Om du har synpunkter på hemsidans innehåll skriv e-mail till:

Peter Bengtsson – peter.bengtsson(at)erobe.se

Offcanvas Module

Our themes are built on a responsive framework, which gives them a friendly, adaptive layout